Marion Meis og Zapp øver seg på godnatt-sanger med ponnien på St. Olavs
Gjennom pilotprosjektet «SovGodt» skal Sykehusklovnene undersøke forutsetningene for å utvikle et permanent kveldstilbud. Fra januar til april 2020 gjennomfører vi 17 kveldsbesøk på St. Olavs Hospital og Haukeland Universitetssjukehus.
– Dette er et veldig spennende prosjekt. Vi har lenge fått spørsmål fra både barn, foresatte og sykehuspersonell om vi kan komme på besøk til andre tider. Det har vi veldig lyst til å få til. Det er stille og lite ikke-medisinsk aktivitet på kveldstid for barna. Vi ønsker derfor å øke kapasiteten og sørge for at enda flere barn får tilbud om kvalifisert og helsefremmende klovning – også på kveldstid, sier Stein Ove Øygardslia, prosjektleder i Sykehusklovnene.
Pilotprosjektet vil gi det nødvendige beslutningsgrunnlaget for hvordan, og om, vi skal utarbeide et permanent tilbud om sykehusklovning på kveldstid.
Vil erstatte sovemedisin
Sykehusklovnene har som mål å bidra til bedre opplevelser og en bedre hverdag for pasienter, pårørende og helsepersonell. «SovGodt» skal vurdere hvordan Sykehusklovenen kan brukes til å skape en rolig og avslappet atmosfære for barna før de skal sove. Vi kommer til å se på hvilke virkemidler som fungerer best, fra metode og tematikk til kostymer, med fokus på pasientenes og pårørendes behov, samt sykehusenes ønsker og rammebetingelser.
– Nå gleder vi oss masse til, og er spente på å se effekten av prosjektet. Forhåpentligvis opplever vi at Sykehusklovnenes magiske medisin på kveldstid har en beroligende effekt som kan bidra til å redusere bruken av sovemedisin og andre legemidler, i tillegg til å skape ro rundt kvelds- og innsovningssituasjonen. Det er en veldig givende oppgave. Med klovnenes genuine engasjement er vi godt på vei mot et nytt tilbud som kan forsterke barnas positive opplevelser på sykehuset og gi en rolig nattesøvn med livgivende, gode drømmer, avslutter Øygardslia.