Vår tilstedeværelse avhenger av flere faktorer, blant annet etterspørselen fra sykehuset – de må selv ønske sykehusklovner og være villige til å betale en liten egenandel. I tillegg spiller vår kapasitet og økonomiske ressurser en viktig rolle. Vi jobber kontinuerlig for å kunne nå ut til flere barn og sykehus.
Vi er ikke til stede på følgende sykehus:
Sykehusklovnene er til stede på 20 sykehus over hele landet:
Du må gjerne vippse til oss på nr 10221. Kontonummeret vårt er 1520 13 40109 og du kan øremerke innbetalingen til det sykehuset du ønsker.
Mer informasjon om hvordan du som privatperson eller din bedrift kan bidra, finner du her.
Nei, vi får ingen fast statlig støtte. Alle våre inntekter kommer fra innsamlede midler og støtte fra sponsorer.
Vi skulle gjerne deltatt på alle arrangementer vi inviteres til, men har dessverre ikke nok ressurser til å stille opp overalt. Våre sykehusklovner er profesjonelle scenekunstnere med spesialisert utdanning innen sykehusklovning, og deres hovedoppdrag er å være til stede for barn på sykehus.
Vi prioriterer derfor vårt arbeid i helsetjenesten, men ta gjerne kontakt med oss for å høre om vi har kapasitet til å bidra til ditt arrangement.
For å bli sykehusklovn hos oss, må du være profesjonell scenekunstner (at du lever av dette), med utdanning innen scenekunst. I tillegg må du gå på opplæring hos oss i sykehusklovning. Ler mer her
Nei, alle våre sykehusklovner er ansatt og får betalt for arbeidet de gjør.
Sykehusklovnene har nedfelt i retningslinjene at vi ikke deler ut gaver. Dette er fordi vi ikke ønsker at det skal skapes en forventning om at vi kommer med gaver, og også at alle barna skal få det samme når en sykehusklovn kommer på besøk.
Siden sykehusklovnene jobber på sykehusene med syke barn, kan vi ikke ha med frivillige som jobber som klovn. Det er mange regler vi må forholde oss til, påpasselighet rundt smitte, taushetsplikt og det faktum at vi ved siden av å være scenekunstnere er videreutdannet til å jobbe på sykehusene.
Sykehusklovnenes mandat er å være til stede for barn og unge på sykehus. Det er et interaktiv samspill med pasient og klovn hvor det aller meste er improvisert. Sykehusklovnene tar ikke på seg oppdrag som er ment for underholdning.