Forside / Slik jobber vi / En klovnedag
En klovnedag på sykehuset
En klovnedag handler om å skape positive øyeblikk og mestringsopplevelser for barn og unge som er i behandlingsforløp på sykehus. Gjennom genuin kontakt og improvisasjon skapes et trygt og lekent rom – et avbrekk fra behandling, rutiner og bekymring, både for barn og pårørende.

Sykehusklovnene møter barna på sengepost, poliklinikk, venteværelser og i korridorer. Med sitt fargerike kostyme og skråblikk på verden bidrar klovnene til at rommene fylles med latter, lek og fantasi. Barnet er alltid i sentrum, og leken utvikles med utgangspunkt i hvor barnet er her og nå, og hva som er behovet. Kanskje handler leken om en narkosemaske med alskens rare lukter (fra promp til blomster), eller kanskje utvikles en rytme eller en melodi som hjelper barnet å finne ro.  

Sykehusklovnene samarbeider tett med helsepersonell, også under prosedyrer. Når barnet opplever å bli sett og engasjert, blir både samarbeid og den helhetlige opplevelsen på sykehuset bedre. 

Vårt mål er å møte barn og unge på sykehuset med lydhørhet, respekt og varme, slik at de kan oppleve glede og trygghet på egne premisser. 

Mammaen til et barn
Sykehusklovnene betyr utrolig mye, bringer så mye glede og gjør dagene så mye bedre
Mammaen til et barn

Sykehusklovnene:

  • Skaper positive øyeblikk og mestringsopplevelser for barn og unge 
  • Møter barna der de er, enten i sengen, på lekerommet eller i korridoren – alltid på deres premisser
  • Gir barna en følelse av mestring og trygghet gjennom humor og fantasi 
  • Gir foreldre og søsken et pusterom i en krevende situasjon

 

Når sykehus blir hverdag
Julie er åtte år og har tilbrakt mye tid på sykehus. Foreldrene forteller at hun har brukt mye krefter på å grue seg til ting hun skulle gjennom, og distraksjoner ble viktige. Humor fungerte ofte som en god inngang, og en måte å dempe stressnivået. På tunge dager sykehuset har det vært godt å få hvile øyene på en klovn som kommer plystrende gjennom gangen. 
Powered by Cornerstone